Latest News

Nagrađen projekat socijalnog stanovanja

izrađen u okviru IPA projekta Grada Beograda, GO Zvezdare i PALGO centra

Beograd, 6–16. decembar 2017.

U okviru Pete međunarodne konferencije i izložbe u Galeriji nauke i tehnike SANU, pod nazivom „O ARHITEKTURI 2017” (ON ARCHITECTURE 2017), u organizaciji Asocijacije za razvoj održive urbane zajednice – STRAND, međunarodni žiri u sastavu: Mitesh Dixit (SAD), Cristian Suau (UK), Elif Ayiter (Turska), Nora Lefa (Grčka), Stanko Gaković (SAD), Anastasios Tellios (Grčka) i Wilfried van Winden (Holandija), dodelio je Priznanje – posebnu pohvalu u kategoriji Architecture and Interior Design projektu „SELF-EXPANDABLE SOCIAL HOUSING“.

Autori nagrađenog projekta su Vesna Mila Čolić Damjanović i Miloš Komlenić, sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji su projekat razvili u okviru IPA projekta “Making a Sustainable Neighbourhood for Roma in Belgrade” (IPA 2013, Durable housing solutions and physical infrastructure improvements in Roma settlements) čiji su podnosioci bili Grad Beograd, GO Zvezdara i PALGO centar.

   

Pravo na grad za sve

Skoplje, 6-7. decembar 2017.

U Skoplju je 6-7. decembra održana regionalna konferencija UN-HABITAT-a i UN Women pod nazivom Pravo na grad za sve (Right 2 City 4 All), čiji je fokus bio na bezbednosti žena u javnom prostoru. O iskustvima gradova na Kosovu, u Makedoniji, Italiji, Francuskoj, Indiji i Srbiji govorili su eksperti iz javnog i civilnog sektora iz ovih zemalja. O temi oblikovanja javnih prostora u Beogradu, u kontekstu bezbednosti u gradovima, govorio je izvršni direktor PALGO centra Dušan Damjanović.

   

Dani Beča u Zagrebu

Zagreb, 28-30. novembar 2017.

U okviru manifestacije Dani Beča u Zagrebu, predstavnici Grada Beograda i PALGO centra učestvovali su u konferenciji i pratećim radionicama u prostorijama Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Centralni deo manifestacije je bila dvodnevna konferencija na kojoj su stručnjaci Beča i Zagreba, uz prisustvo predstavnika Ljubljane, Sarajeva, Praga i Beograda, diskutovali o temama pametnog i inovativnog grada, mogućnostima regionalne saradnje, upravljanju otpadom, integracijama, mobilnosti i dr.

   

Pametno urbano planiranje

Sarajevo, 5. novembar 2017.

U okviru regionalnog programa razmene Smart City Education Initiative (SCEI) 5. novembra 2017. predstavnik PALGO centra održao je predavanje na temu “Pametno urbano planiranje – putokaz za unapređenje učešća javnosti” (Smart Urban Planning – Public Engagement Roadmap) koje je bilo namenjeno donosiocima odluka i mladim liderima iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Regionalni skup je održan pod pokroviteljstvom Fondacije Friedrich Naumann, kancelarije u Beogradu.

   

Page 1 of 8

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next > End >>