Arhiva vesti

Predstavljeno istraživanje o lokalnom energetskom menadžmentu

„Istraživanje o lokalnom energetskom menadžmentu“, koje je sproveo PALGO predstavljeno je 13. decembra 2011. na konferenciji u Medija centru. Cilj istraživanja je bio da se ispita stanje i postojeća praksa u upravljanju energijom na lokalnom nivou u Srbiji, kao i da se formulišu preporuke za njeno unapređenje. Istraživanje je realizovano uz podršku Evropskog fonda za Balkan.

Opširnije...

 

Izazovi evropskih integracija - Okrugli sto u Beogradu

4. oktobar 2011, Beograd

Okrugli sto “Izazovi evropskih integracija u oblastima zaštite životne sredine i održivog razvoja lokalnih zajednica”, u organizaciji PALGO centra, održan je 4. oktobra 2011, u prostorijama Skupštine Grada Beograda.

Događaj je okupio predstavnike lokalnih samouprava, organizacija civilnog društva, stručne javnosti i medija iz Vojvodine, Mačvanskog i Podunavskog upravnog okruga, kao i sa teritorije Grada Beograda, koji se u svom radu bave ovom tematikom.

Opširnije...

   

Izazovi evropskih integracija - Okrugli stolovi u Užicu, Nišu i Kragujevcu

20, 22. i 27. jun 2011. godine, Užice, Niš, Kragujevac

 

Regionalni okrugli stolovi “Izazovi evropskih integracija u oblastima zaštite životne sredine i održivog razvoja lokalnih zajednica”, u organizaciji PALGO centra, održani su 20, 22. i 27. juna 2011. u Užicu, Nišu i Kragujevcu, u prostorijama tih gradskih uprava.

Skupovi su okupili oko 90 predstavnika gradskih i opštinskih uprava, javno-komunalnih preduzeća, civilnog sektora, stručne javnosti i medija, koji se u svom radu bave ovom tematikom.

Učesnici okruglih stolova bavili su se pitanjima uloge gradova i opština u procesu evropskih integracija u oblasti zaštite životne sredine, načina na koje lokalne vlasti mogu da promovišu evropske vrednosti, finansiranja infrastrukturnih projekata u oblasti zaštite životne sredine, kao i iskustvima lokalnih samouprava u procesu usvajanja evropskih standarda.

 

Opširnije...

   

Izazovi evropskih integracija - Radionice za srednjoškolce u pet gradova Srbije

Maj 2011. godine, Niš, Užice, Novi Sad, Beograd, Kragujevac

PALGO centar je  organizovao radionice za srednjoškolce u Nišu, Užicu, Novom Sadu, Kragujevcu i Beogradu. Ovaj vid edukacije, u kome je učestvovalo više stotina učenika, imao je za cilj da se srednjoškolcima kroz teme zaštite životne sredine i održivog razvoja, objasni koje promene u njihovim životima donose evropske integracije i da se na taj način podrška procesu evropskih integracija u ovoj ciljnoj grupi uveća.

Radionice su održane u sledećim srednjim školama:

1. Umetnička škola “Đorđe Krstić”, Niš, 10. maj 2011.

2. Užička gimnazija, Užice, 12. maj 2011.

3. Gimnazija “Isidora Sekulić”, Novi Sad, 19. maj 2011.

4. Škola za dizajn, Beograd, 23. maj i 1. jun 2011.

5. Politehnička škola, Kragujevac, 25. maj 2011.

Radionice su realizovane u okviru projekta “Evropa znači da… - Izazovi evropskih integracija u oblastima zaštite životne sredine i održivog razvoja”, koji finansira Fond za otvoreno društvo.

   

Usvojena Strategija razvoja Beograda

Skupština grada Beograda je na sednici održanoj 13. juna 2011. usvojila Strategiju razvoja grada Beograda. Ovaj strateški dokument su izradili Urbanistički zavod Beograda i PALGO centar zajedno sa Komisijom za izradu strategije, koju je obrazovao gradonačelnik Beograda, a u skladu s njom biće planirana i razvijana budućnost grada i uspostavljen sistem odgovornosti aktera za realizaciju prioriteta do 2016. godine.

Opširnije na sajtu grada Beograda

   

Strana 1 od 6

<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sledeća > Kraj >>